’Een boot betekent vrijheid: jij bepaalt'

22 mei 2015 00:00
Een luxe sportwagen voor op het water. Zo typeert Dries Wajer (28) de Osprey 38, het nieuwste model uit de jachtenstal van familiebedrijf Wajer & Wajer. The Big Black Book had al vernomen dat Koning Willem-Alexander het ruim elf meter lange jacht vorig jaar aanschafte. Vijf redenen waarom dat een uitstekend idee van Zijne Majesteit was.

1. Om de vrijheid

“Wajer & Wajer is opgericht door mijn vader (61), dus ik ben opgegroeid met het besef dat een boot vrijheid betekent. Jij bepaalt de koers naar de allermooiste plekken, welke route je neemt en hoe hard je gaat. Wajer & Wajer houdt kantoor op verschillende locaties in Zuid-Frankrijk. Dat betekent dat ik voor mijn werk de auto kan laten staan en al mijn reistijd op het water doorbreng. Heerlijk.”

2. Om het comfort

“Onze boten zijn zo gebouwd dat je er zelfstandig in kunt varen. Je kunt dus het water op wanneer jij daar zin in hebt, en op het water heb je alle rust en privacy. De Wajer Osprey 38 is mijn favoriet. Dit model is recentelijk gelanceerd en geschikt om mee te varen op de Middellandse Zee. Het is een comfortabele boot die nooit verveelt: met een ruime walk-in en een driepersoons zonnedek.”

3. Om het avontuur

“Je hebt auto’s die functioneel zijn maar saai, lomp en zonder enig avontuur. En je hebt auto’s die erop zijn gebouwd je veel rijplezier en energie te geven. Dat gevoel proberen we ook te bereiken met onze jachten.”

Links: Dries Wajer, rechts: de Osprey 38
(Klik op de foto om te vergroten)


4. Om de bestemming

“Mijn favoriete plekken? Sowieso Porquerolles, een klein eiland in de Middellandse Zee met prachtige stranden; makkelijk aan te varen vanuit Saint Tropez of Cannes. Villefranchesur-Mer is een prachtige baai vlak bij Monaco. Je ligt er heerlijk beschut en hebt ongelooflijk mooi uitzicht. Er zijn daar ook een paar te gekke restaurantjes aan het water. En tot slot: Corsica en Sardinië zijn altijd geweldig. Je kunt er zomaar dolfijnen, schildpadden en walvissen tegenkomen. Die verwacht je daar niet, wat het des te indrukwekkender maakt.”

5. Om de zorgeloosheid

“Natuurlijk moet je vooraf checken of de weersomstandigheden gunstig zijn; op het water verkeren is een serieuze bezigheid. Maar dankzij ons full-service concept hoeven we klanten verder nog maar één dringend advies te geven: vergeet niet te tanken.”

Tekst Fen Verstappen

Meer Travel
Share |