Weer als nieuw

23 februari 2015 00:00
Groen uitgeslagen van het mos en overal roest. Daar kan hij wat mee. Jorrit Timmermans van VeloVintage tovert oude vintage (race)fietsen om tot unieke designfietsen, die weer een flink aantal jaar mee kunnen.
'Door een reeks toevalligheden ben ik in dit werk gerold. Een oude fiets die plots op mijn weg kwam, een gedwongen verhuizing die ruimte voor een werkplaats bood en een buurman die fietsmonteur bleek te zijn en zich tot mijn goeroe ontpopte.'

Kunstwerken

'Mijn doel is om een head turner te maken, dat mensen even stoppen om ze te bewonderen. Voor mij zijn de fietsen net zo goed kunstwerken als gebruiksobjecten.' Als basis gebruikt hij kwalitatief hoogwaarde fietsen, van minimaal 25 jaar oud. Het liefst werkt hij met ranke frames van o.a. Locomotief, Magneet, RIH, Aandewiel, Jan Janssen, Merckx, Batavus, Gazelle, Colnago, Bianchi, Pinarello of De Rosa. In zijn atelier aan huis in Zaandam stript hij vervolgens de hele fiets, inclusief lak, om hem daarna weer als nieuw af te leveren.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Custom made

Dat je op een uniek exemplaar rijdt mag duidelijk zijn. Je kunt een exemplaar uit de winkel aanschaffen of Jorrit opdracht geven voor een persoonlijk ontwerp. Heb je nog een oud barrel in de garage staan? Je maakt Jorrit een blij man, en geloof ons, jezelf ook.

Bekijk hier maar eens de modellen die te koop zijn, of succesvolle exemplaren die inmiddels een nieuwe eigenaar hebben. De prijzen variëren tussen de € 750 en € 2000. Wil je zelf aan de slag, dan geeft hij onder het kopje DIY praktische tips.

Terug naar Travel
Share |