Ultieme visitekaartjes

30 maart 2015 00:00
Je hoeft er niks te kopen; deze winkels bezoeken en bekijken is al een ervaring op zich. The Big Black Book selecteerde ’s werelds allermooiste, meest imponerende en ingenieuze flagshipstores. Zoals deze, van Louis Vuitton in Londen.

Heel veel chiquer dan Louis Vuitton wordt het niet, daarmee vertellen we je niks nieuws. Dat zie je terug in elke winkel van het populaire Franse modehuis, maar helemaal in zijn Londense flagshipstore aan New Bond Street. De muren zijn bekleed met zijden behang en glossy bamboe, om maar wat te noemen, en het is verder, zoals we van Louis Vuitton gewend zijn, vooral veel goud wat blinkt. De verantwoordelijke architect is Peter Marino die voor veel andere modehuizen werkt.

(Klik op de foto om te vergroten)

Drie verdiepingen, maar liefst, maar dan wel, in de woorden van het merk zelf, exceptioneel luxueus, licht, open en intiem. Te koop: de beste en zeldzaamste pronkstukken uit de collectie, van tassen en zonnebrillen tot juwelen. Geinig detail: er is een speciale men’s club area, waar gulzig spenderende heren en hun vrienden in alle rust kunnen bijkomen van het shoppen. Voor de allerrijksten of -beroemdsten is er de Private Client Suite op de tweede verdieping; hier kom je alleen binnen op uitnodiging.

Louis Vuitton Maison
17-20 New Bond Street Londen

Weten welke flagshipstores wij nog meer tot de beste ter wereld rekenen?

Bestel The Big Black Book #17 hier.

Liever op je tablet lezen?

De digitale editie van The Big Black Book #17 bestel je hier (geschikt voor iOS en Android).

Tekst Marcel Langedijk

Terug naar Shopping
Share |