Top 3: Terraskoorts

18 juni 2015 00:00
Lekker eten? Check. Ruime keus aan drank? Check. Geweldig uitzicht? Check. Aangename bediening? Check. Wij selecteerden drie bijzondere – en bijzonder goede – terrassen, van Amsterdam tot Ameland. De moeite waard om flink wat kilometers om te rijden? Check.
HOTEL DE L’EUROPE, AMSTERDAM

leurope.nl
Je ziet het terras van het majestueuze Hotel de l’Europe alleen vanaf het water, en de korte wandeling door de lobby - met grandeur houdt ook aardig wat mensen tegen. Vandaar misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam, dit terras. Goedkoop is het allemaal niet, maar kom, dat mag je er niet van weerhouden een uurtje of wat te verpozen op dit toch wel heerlijke terras dat ook op minder warme dagen prima te doen is dankzij de glazen beschutting. Lekker bootjes kijken, net doen of het geld je op de rug groeit en simpelweg genieten van je veel te dure schaaltje bitterballen.

VESSEL 11, ROTTERDAM

vessel11.nl
Je kunt ‘m niet missen, dit rode gevaarte in de Rotterdamse Wijnhaven. Deze zogeheten Light Vessel 11 werd in 1951 gemaakt door de Britten en dat zullen we weten ook. Een heuse ‘British Gastro Pub’, dat was het idee: vette klassiekers als fish & chips en bangers & mash, maar ook scones en een full English breakfast. Die happen worden vergezeld van Britse thee, Britse bieren en Britse Gin Tonics. Er is regelmatig livemuziek aan boord. Check wel eerst de agenda, want de smaken variëren van snoeiharde vuigemannenrock tot akoestische hipsterdeuntjes. Dan: het terras. Want daar gaat het vandaag om. En ook dat zit goed, bij Vessel 11. Kabbelend water, zonnetje, de drukke Rotterdamse haven en een kloeke pint zelfgebrouwen bier, want dat kunnen ze ook. Need we say more?

HOTEL NOBEL, BALLUM, AMELAND

hotelnobel.nl
Barend Nobel is een van de gezelligste horecamensen van Nederland. Donkerblonde krullen, een nimmer wijkende glimlach en blosjes op de Friese wangen. Hij is de eigenaar van Hotel Nobel, de enige plek op Ameland waar je echt heel fatsoenlijk kunt eten en drinken en slapen. Het hotel is keurig en heeft twee geweldige luxueuze suites in de tegenovergelegen kerk. Het restaurant wordt gerund door een Franse chef die er verstand van heeft, en voor wie dat allemaal net wat te highbrow is, is er het bruine café, dat jaar in jaar uit in de lijst met beste cafés van Nederland staat. Missen we nog de slijterij op het hoekje, waar je vooral eens een proeverij moet doen. En het terras, natuurlijk, we zouden het zowat vergeten. Loungebanken, lekkere zetels, hippe muziek en een wijnen hapjeskaart waar je met gemak een weekend lang op los kan gaan. Kleine tip: als Barend je uitnodigt om een ‘Nobeltje’ te proberen – een straf familiedrankje volgens geheim procedé – doe je er goed aan de verdere plannen voor de rest van je avond af te zeggen.

Meer terrastips?

Bestel The Big Black Book #17 hier. Daarin vind je de gehele Top 10 die wij voor je samenstelden.

Liever op je tablet lezen?

De digitale editie van The Big Black Book #17 bestel je hier (geschikt voor iOS en Android).

Tekst Marcel Langedijk Illustratie Michael Jefferson

Meer Gastronomie tips vind je hier
Share |