Hotspot: grill & cocktailbar Panache in Amsterdam West

22 mei 2015 00:00
Hotspot in de stijl van het New Yorkse Meatpacking District grill & cocktailbar Panache in Amsterdam West.
Een oude marktopslag omtoveren tot een bruisende dining? Daan Bonsen en Leonardo Belloni deden het met als resultaat café Panache.

Bij de grill & cocktailbar waan je je in het New Yorkse Meatpacking District, maar in de realiteit bevind je je op de stoep van de Ten Katemarkt in Amsterdam West. Met de populaire Foodhallen om de hoek, is het openen van een nieuwe zaak een gedurfde zet. Maar Bonsen en Belloni zijn geen onbekenden in het Amsterdamse horecawereldje. Eerder openden ze succesnummers als Hugo’s, de Marktkantine, Carter, Franklin, Chapter21 en Americano Bar & Kitchen.

(Klik op de foto om te vergroten)

Urban chic

Het duo schakelde de Belgische ontwerper Will Erens (van het in Antwerpen gevestigde bureau Puresang) in voor het interieur van Panache, dat het best te omschrijven is als urban chic. Denk veel hout, staal en bont gekleurde lampen en tegels.

Vernieuwende cocktails

De kaart belooft ons verfijnde gerechten en vernieuwende cocktails. Chefs Dirk Mooren en Cas van de Pol zijn daarvoor verantwoordelijk. Hun menu is geïnspireerd op wat verkrijgbaar is op de markt. Zo wordt altijd gewerkt met seizoensproducten. De vlees- en visgerechten die bereid worden in de open keuken zijn bedoeld om te delen. Daarnaast zijn er in Panache twee grote bars waaraan street food en oesters gegeten kunnen worden gegeten.

Café Panache

Ten Katestraat 117, 1053 CC Amsterdam
Tel: 020-221 1736
cafepanache.nl

Door de redactie van Residence

Meer Gastronomie
Share |