Ruig & Robuust: binnenkijken in een designappartement

30 maart 2015 00:00
Neem een appartement in een jarenzestigcomplex in een chique wijk in São Paolo. Laat interieurontwerper, architect en kunstenaar Osvaldo Tenório erin los en je krijgt een zeer stijlvolle mannenwoning: 210m2 robuust design.

De Rua Oscar Freira in de wijk Jardins in São Paulo is als de Amsterdamse P.C. Hooftstraat: het huist luxueuze kledingwinkels als Louis Vuitton, Dior en Ermenegildo Zegna, juwelenhuizen als Cartier en Montblanc en het gaat er vooral om zien en gezien worden. Het is de plek waar interieurontwerper, architect en kunstenaar Osvaldo Tenório zich thuisvoelt. Midden in de miljoenenstad toverde hij een jarenzestigappartement om tot zijn chique pied-à-terre.

Metropolitisch

Osvaldo Tenório laat zich graag inspireren door de natuur. Zo ontwierp hij het spa-resort Kenoa, aan het strand van Barra de São Miguel, in het noordoosten van Brazilië. De texturen en kleuren van de gouden zandstranden en azuurblauwe zee liet hij terugkomen in zowel het interieur als exterieur. Hij houdt van opvallend en robuust: grote betonnen of bakstenen muren, gerecycled lokaal hout, stenen wasbakken en een Japans ofuro-bad van met de hand geschaafd cederhout. Diezelfde stijl zie je terug in zijn metropolitische appartement in São Paulo.

Klik op de foto om te vergroten

Meer zien van dit appartement?

Bestel The Big Black Book #17 hier.

Liever op je tablet lezen?

De digitale editie van The Big Black Book #17 bestel je hier (geschikt voor iOS en Android).

Tekst Sofie Vermooten
Fotografie Filippo Bamberghi @ Photofoyer

Terug naar Design
Share |